Noticies Made in Mallorca

16 Jun 2020. IDI.ES

Augment dels perfils professionals entre els visitants de Made in Mallorca 2020

Un total de 1.200 persones han visitat la mostra Made in Mallorca durant els tres dies que ha estat reoberta a l’espai de s’Aljub d’Es Baluard Museu després del tancament obligat per l’estat d’alarma. La iniciativa, organitzada per l’IDI, ha rebut principalment públic molt interessat amb un perfil professional com arquitectes, dissenyadors de producte i d’interiors, i estudiants que volien conèixer les peces de les empreses participants a la mostra.

Cal recordar que la segona edició de Made in Mallorca va haver de tancar dos dies abans de l’estat d’alarma davant de l’emergència sanitària de la COVID-19. Durant aquests mesos, les peces varen quedar instal·lades a s’Aljub d’Es Baluard Museu d’Art Contemporani de Palma, fins que la setmana passada va poder reobrir amb les mesures sanitàries pertinents. De fet, el control d’aforament obligat per la pandèmia ha permès al públic una visita més relaxada.

Made in Mallorca promou el poder del lloc on es fan les coses, la qualitat dels materials i el valor que siguin creacions originals. La proposta reflecteix el vincle sincer d'un producte original, el que existeix entre el dissenyador, l'artesà i el productor. Aquí resideix la diferenciació de Made in Mallorca, en què la majoria dels participants d'aquesta edició conjuguen els tres processos productius: la peça es pensa aquí, es dissenya aquí i es fabrica aquí.

Made in Mallorca 2020 ha comptat amb la participació d’Artesania Tèxtil Bujosa, Català Roig Ceramics, Contain Studio, Edicions de Disseny La Pecera, Huguet, Lafiore amb Nico Guevara Studio, Lysende Logik, Maria Antònia Ramis, Mirenchu, 2Monos, Paparkone, Studio Jaia, Teixits Riera, Teixits Vicens, Tonia Fuster i 8Vuitulls.

L’IDI ha apostat de nou per l'arquitectura local a una mostra en la qual tots els elements encaixen amb la línia de treball: el fet a Mallorca. TEd’A ARQUITECTES ha plantejat per a la segona edició de Made in Mallorca_in Mallorca una proposta a l’espai de s’Aljub concebuda com una espècie d’habitacle, fet que ha afavorit la connectivitat entre les firmes i el territori. Ara, un cop conclosa aquesta segona edició, tots els materials utilitzats per a la mostra seran reutilitzats.

Augment dels perfils professionals entre els visitants de Made in Mallorca 2020

11 Jun 2020. IDI.ES

Reobertura de la segona edició de Made in Mallorca a Palma

Avui, la mostra de disseny i producció local Made in Mallorca,torna a l'Aljub de Es Baluard desprès que la irrupció de la COVID-19 obliguès a la seva cancelació el passat 13 de març.

El vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, ha assistit a la reobertura de la mostra Made in Mallorca a Palma, que es podrà visitar des d'avui, dia 11 de juny i fins dissabte, dia 13, a l'espai Aljub d'Es Baluard Museu d'Art Contemporani.

El director general de Política Industrial, Antoni Morro, i la directora gerent de l’IDI, Mariona Luis, han acompanyat el vicepresident juntament amb la directora d’Es Baluard, Imma Prieto, i representants de les empreses participants a aquesta iniciativa publico-privada que enguany compta amb la participació d'un total de 16 empreses del sector de l’hàbitat, cinc més que l’any anterior.

Les empreses de Made in Mallorca són Huguet, Teixits Vicens, Contain Studio, 8vuitulls, 2monos, Paparkone, Mirenchu, Teixits Riera, Català Roig, Tonia Fuster, Edicions de Disseny La Pecera, Artesania Tèxtil Bujosa, Lafiore & Nico Guevara, Lysende Logik, Maria Antònia Ramis, i Studio Jaia.

Entre les novetats d’aquesta edició, s’ha de destacar l’aposta de Made in Mallorca per la sostenibilitat, ja que tots els materials de la mostra es reutilitzaran.

Enguany, l’espai de la mostra és obra de Ted’A Arquitectes, per tal de continuar amb l’aposta de l’IDI per l’arquitectura local. L’espai, construït amb elements i materials locals, s’ha ideat com un lloc comú de connexió entre les empreses i el territori.

La iniciativa Made in Mallorca forma part de les accions del Pla Industrial, concretament s’emmarca dins l’eix d’impuls al disseny com a element innovador i diferencial. S’ha de recordar que l’hàbitat és un dels sectors industrials considerats estratègics segons el Pla Industrial.

Reobertura de la segona edició de Made in Mallorca a Palma

25 May 2020. IDI.ES

Made in Mallorca reobre les portes seguint els protocols de seguretat

La segona edició de Made in Mallorca reobre les portes a Palma sota la direcció de l’IDI. La mostra va tancar dos dies abans de l’estat d’alarma davant de l’emergència sanitària de la COVID-19. Durant aquests mesos, les peces varen quedar instal·lades a s’Aljub d’Es Baluard Museu d’Art Contemporani de Palma. Ara, la mostra tornarà a obrir de l’11 al 13 de juny amb les mesures sanitàries pertinents segons la fase de desconfinament a la qual es trobi Mallorca.

La reobertura de Made in Mallorca es farà d’acord amb els protocols de seguretat sanitària, amb l’aforament màxim permès, i l’ús de mascaretes obligatori. L’entrada serà lliure, sense cita prèvia, de les 10 a les 20h. Tot i això, les persones que formin part d’un grup de risc tendran accés preferent.

El sector de l'hàbitat protagonitza un projecte que suma 16 empreses, i aposta per la sostenibilitat com a factor lligat a la indústria, el disseny i l’artesania. Tots els participants comparteixen passió per la creativitat artesanal i la pretensió de regenerar el teixit industrial de la producció local.

Made in Mallorca promou el poder del lloc on es fan les coses, la qualitat dels materials i el valor que siguin creacions originals. La proposta reflecteix el vincle sincer d'un producte original, el que existeix entre el dissenyador, l'artesà i el productor. Aquí resideix la diferenciació de Made in Mallorca, en què la majoria dels participants d'aquesta edició conjuguen els tres processos productius: la peça es pensa aquí, es dissenya aquí i es fabrica aquí.

Made in Mallorca 2020 compta amb la participació d’Artesania Tèxtil Bujosa, Català Roig Ceramics, Contain Studio, Edicions de Disseny La Pecera, Huguet, Lafiore amb Nico Guevara Studio, Lysende Logik, Maria Antònia Ramis, Mirenchu, 2Monos, Paparkone, Studio Jaia, Teixits Riera, Teixits Vicens, Tonia Fuster i 8Vuitulls.

L’IDI continua amb la seva aposta per l'arquitectura local a una mostra en la qual tots els elements encaixen amb la línia de treball: el fet a Mallorca. TEd’A ARQUITECTES planteja per a la segona edició de Made in Mallorca_in Mallorca una proposta a l’espai de s’Aljub concebuda com una espècie d’habitacle, fet que afavorirà la connectivitat entre les firmes i el territori.

Made in Mallorca reobre les portes seguint els protocols de seguretat

13 Mar 2020. IDI.ES

Cancel·lació de Made in Mallorca

Davant l'emergència sanitària que vivim,MadeinMallorca 2020 avança la seva data de tancament. Els motius són obvis, és una qüestió de salut pública i de responsabilitat col·lectiva.

Les autoritats ens han demanat d'una forma clara que adoptem les mesures necessàries per intentar #FrenarLaCurva en la propagació del'COVID-19. Per exemple, rentar-nos molt les mans i que hi hagi dos metres de distància entre les persones.

Tenim una sensació estranya, com si pensàssim que no ens acostumarem a estar lluny uns dels altres. La distància, ara, només és física.MadeinMallorca continua aquí, a través de la pantalla. El nostre equip de premsa, comunicació i xarxes socials segueix en línia, les 16 firmes participants i totes les persones que formem part deMadeinMallorca. Seguim aquí!

En temps rècord hem aconseguit documentar el muntatge de la instal·lació i la mostra. Més de quatre mesos de treball mereixen que continuam en això, encara que d'una altra manera.

Volem agrair públicament a tot l'equip que ha treballat amb el temps en contra perquèMadeinMallorca hagi tirat endavant: @idi_balears, @teda_arquitectes, @esbaluardmuseu, @pabloatlas, @grimaltdeblanch, @luispdiazdiaz, @taniabaidesatelier, @aweritos, @abaartlab,@carminashoemaker, @chefs.in, @ductil, @essentiallymallorca, @olivermoragues, @sonmoragues, #AluminisSineu, #CarpinteriaBorrasSanchez, #JoanSastreCerda, @ladrilleriasmallorquinas.
Els aparadors d'Aba ArtLabiCarminaShoemakerseguiran reflectint l'essència deMadeinMallorca fins diumenge.

Una abraçada virtual des de les nostres noves oficines. Estem més a prop que mai. Les imatges que compartirem a partir d'ara es corresponenalmuntatge de la instal·lació ialprimer dia deMadeinMallorca 2020.

Cancel·lació de Made in Mallorca

12 Mar 2020. IDI.ES

Cancel·lació de les conferències (TALKS)

Us informem que les conferències (Talks) de Made in Mallorca queden cancel·lades.

Per responsabilitat i atenent les recomanacions de les autoritats sanitàries prenem aquesta mesura que afecta la salut pública.

Cancel·lació de les conferències (TALKS)

02 Mar 2020. IDI.ES

Donam a conèixer el cartell de Made in Mallorca 2020

Made in Mallorca completa la seva mostra d'artesania, indústria i disseny amb els talks, un cicle de conferències, i amb visites guiades diàries.

Els conferenciants que composen el cartell de Made in Mallorca 2020 són Addenda Architects i Kresta Design, el dimecres 11; Biel Huguet i Martín Azúa, el dijous 12 i Lluís Clotet i Alfredo Häberli, el divendres 13 de març. Les conferències se celebraran a les 18.30h, a la Sala de Conferències d'Es Baluard.Imatges aquí.

Se sumen a aquesta mostra els partners de l'esdeveniment: Aba Art Lab, Carmina Shoemaker, Chefsin, Oliver Moragues i Son Moragues. Amb la seva participació, Made in Mallorca surt de l'Aljub per traslladar-se a les principals artèries comercials de Palma. Aviat es confirmarà el calendari.

A més, s'han programat dues visites a la mostra guiades per professionals. Seran els dies 11, 12 i 13 de març en dos torns, de matí i tarda, a les 11.30 h i a les 16.30 h.

Made in Mallorca 2020 inunda l'Aljub d'Es Baluard de l'11 a l'14 de març, de 10.30 h a 20.00 h.

Les inscripcions a les activitats poden realitzar-se en la web de Made in Mallorca: www.madeinmallorca.org

Donam a conèixer el cartell de Made in Mallorca 2020

24 Feb 2020. IDI.ES

Made in Mallorca inunda s'Aljub d'Es Baluard

El disseny, l'artesania, la sostenibilitat i la indústria tornen a Palma de l'11 al 14 de març.

La segona edició de Made in Mallorca torna a Palma sota la direcció de l’IDI, empresa dependent de la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius del Govern dels Illes Balears. La mostra, que se celebrarà a s’Aljub d’Es Baluard de l'11 al 14 de març, aposta per la sostenibilitat com a factor lligat a la indústria, el disseny i l'artesania.

El sector de l'hàbitat protagonitza un projecte al qual s'han sumat cinc empreses respecte a l'any anterior. Made in Mallorca promou el poder del lloc on es fan les coses, la qualitat dels materials i el valor que siguin creacions originals. La proposta reflectirà el vincle sincer d'un producte original, el que existeix entre el dissenyador, l'artesà i el productor. Aquí resideix la diferenciació de Made in Mallorca, en què la majoria dels participants d'aquesta edició conjuguen els tres processos productius: la peça es pensa aquí, es dissenya aquí i es fabrica aquí.

16 participants a Made in Mallorca 2020

Artesania Tèxtil Bujosa, Català Roig Ceramics, Contain Studio, Edicions de Disseny La Pecera, Huguet, Lafiore amb Nico Guevara Studio, Lysende Logik, Maria Antònia Ramis, Mirenchu, 2Monos, Paparkone, Studio Jaia, Teixits Riera, Teixits Vicens, Tonia Fuster i 8Vuitulls.

L’IDI continua amb la seva aposta per l'arquitectura local a una mostra en la qual tots els elements encaixen amb la línia de treball: el fet a Mallorca. TEd’A ARQUITECTES planteja per a la segona edició de Made in Mallorca_in Mallorca una proposta a l’espai de s’Aljub concebuda com una espècie d’habitacle, fet que afavorirà la connectivitat entre les firmes i el territori. El projecte continua així fidel a les edicions anteriors, quan Feina Studio va plantejar propostes expositives amb firmes i materials locals.

El domèstic i el quotidià protagonitzen una mostra que comptarà amb un cartell de ponents de reconegut prestigi internacional que acaben de confirmar la seva presència a Palma.

Made in Mallorca inunda s'Aljub d'Es Baluard

27 Nov 2019. IDI.ES

Made in Mallorca, nominat als Premis Essentially Mallorca

La iniciativa Made in Mallorca és un dels projectes nominats als premis que atorga Essentially Mallorca, l’associació privada que promociona l’illa com a destinació turística de luxe. L’exposició col·lectiva de Made in Mallorca opta a guanyar en la categoria de “Millor reflex de l’essència de Mallorca”, que premia iniciatives que relacionen el luxe amb experiències connectades a les arrels de l’illa i de la mà de persones que viuen i estimen Mallorca. Made in Mallorca és una proposta publicoprivada gestionada per l’IDI.

L’associació Essentially Mallorca aglutina negocis de serveis turístics que tenen com a objectiu aportar als clients que visiten l’illa qualitat, exclusivitat i experiències relacionades amb la tradició de Mallorca. Des de fa dos anys, convoquen uns guardons que reconeixen les millors empreses, projectes o iniciatives relacionades amb el turisme de luxe i de qualitat de Mallorca. Els Premis Essentially Mallorca, que s’entregaran el proper divendres 29 de novembre, compten amb tres categories: millor luxe compromès, millor reflex de l’essència de Mallorca, i millor ambaixador del luxe de Mallorca.

Made in Mallorca és un espai comissariat i dissenyat per l’IDI per mostrar una selecció de productes de cada participant com a part d’una exposició col·lectiva que captura la sensibilitat del disseny de l’illa. Made in Mallorca selecciona les empreses a partir de tres factors: el poder del producte local fet a Mallorca, la qualitat i el disseny. L’exposició compta amb la presència de dissenyadors i empreses, i inclou productes com rajoles i peces de ciment, teixits artesanals, ceràmica, vidre, il·luminació, mobiliari, que recullen l’essència del sector hàbitat a Mallorca. La iniciativa compta amb una proposta de valor que connecta amb el consumidor tant a nivell nacional com internacional, tal i com s’ha constatat a les exposicions que s’han organitzat per a la London Design Fair, i per al públic local a Palma. Made in Mallorca a Mallorca es repetirà el proper mes de març de 2020.

A través de Made in Mallorca, l’IDI persegueix promocionar i posicionar el disseny com a element estratègic i factor clau d’innovació i competitivitat. Per això, es pretén que empreses industrials i artesanes consolidades que no han incorporat el disseny en la seva estratègia empresarial, interelacionin amb dissenyadors de diferents disciplines amb l’objectiu de posar en valor el producte.

Made in Mallorca, nominat als Premis Essentially Mallorca