Talks 2020 Made in Mallorca

Inscripcions

Made in Mallorca és una iniciativa que s’acompanya d’un cicle de conferències sobre disseny, artesania i arquitectura (Talks). Lamentablement s’han hagut de cancel·lar, però mantenim el panell de ponents per a la vostra informació.

Talks

Dimecres 11.03, 18.30h

Addenda Architects
"2019, el museu de la Bauhaus a Dessau”

Foto Addenda Architects

Addenda Architects és un equip d’arquitectes format per Arnau Sastre, Cecilia Rodríguez, Roberto González, Anne Hinz i José Zabala. Tots cinc varen guanyar els 800 equips que es varen presentar al concurs internacional per construir el nou Museu de la Bauhaus a la ciutat alemanya de Dessau.

I ho varen fer amb un projecte que defensava a parts iguals el seu concepte com a museu i la seva integració urbana.

El mallorquí Arnau Sastre Cuadri (Selva, Mallorca, 1980) forma part d’Addenda des de 2015. Va estudiar arquitectura a Barcelona i va completar la seva formació treballant a Barozzi/Veiga. La construcció del Museu, que va acabar el 2019, ha dut l’equip d’Addenda a participar, entre d’altres, a la Biennal d’Arquitectura de Chicago.

Lucas y Hernández-Gil / Kresta Design
“Procesos de trabajo"

Foto Kresta Design

Kresta Design és la marca de l’estudi d’arquitectura, interiorisme i disseny fundat el 2007 per Cristina Domínguez Lucas i Fernando Hernández-Gil.

Plantegen el projecte com alguna cosa única en la mesura de les possibilitats de cada entorn i de les textures derivades de cada construcció. Lucas i Hernández-Gil parteixen de l’ofici per aconseguir una perspectiva intuïtiva i curiosa amb la qual narrar una història.

Els espais clars, els dissenys oberts i l’equilibri ambiental són la marca d’una casa que s’aprofita de l’expressivitat de la llum i de l’empremta artesana. El seu treball ha merescut el reconeixement internacional en mitjans especialitzats i han impartit conferències en diferents universitats d’Espanya i Mèxic. El 2019 van ser finalistes dels Premis FAD.

Auditori d’es Baluard
Museu d’Art Contemporani de Palma
Plaça de la Porta de Santa Catalina 10 07012 Palma

Dijous 12.03, 18.30h

Biel Huguet
“Hidràulic i terrazzo: origens, evolució i tendències”

Foto Martín Azúa

Biel Huguet (Campos, 1972) va estudiar arquitectura tècnica a la Universitat Politècnica de Catalunya i gestió de projectes a la Universitat de Westminster de Londres. En acabar la seva formació acadèmica, va agafar les regnes de la mallorquina Huguet, empresa que va crear el seu avi el 1933.

 

Si als anys noranta Huguet es va centrar a recuperar els oficis tradicionals, amb l’arribada de Biel Huguet va arribar la innovació tècnica i estètica en l’evolució del producte. Biel Huguet ha col·laborat amb arquitectes i dissenyadors com Herzog & de Meuron, Sybilla, Carme Pinós, Lluís Clotet o Alfredo Häberli. També ha participat en projectes de David Chipperfield, Patricia Urquiola, Manolo Blahnik, Isabel Marant o Camper.

Huguet ha estat guardonada, entre d’altres, amb el Premi Delta d’ADI-FAD i el Wallpaper Design Awards.

Martin Azúa
“Artesanía y diseño: un proyecto compartido”

Foto Huguet

Martín Azúa (Vitòria, 1965) és un dissenyador establert a Barcelona des dels anys noranta. Azúa s’ocupa de protegir la diversitat cultural i tecnològica a través de la incorporació dels recursos artesans en els processos naturals diaris.

 

Azúa reivindica l’assaig humanístic i reflexiu en la concepció de cada peça, de l’interior a l’exterior. La Casa Básica és una de les seves obres més reconegudes i des de 2007 forma part de la col·lecció permanent del MOMA de Nova York. Azúa també va dissenyar les medalles del Campionat Mundial de Natació de 2003 a Barcelona.

Entre els seus guardons destaquen el Premi Ciutat de Barcelona, el Premi FAD d’Arquitectura Efímera 2008 i l’AD al millor dissenyador espanyol de l’any 2010.

Auditori d’es Baluard
Museu d’Art Contemporani de Palma
Plaça de la Porta de Santa Catalina 10 07012 Palma

Divendres 13.03, 18.30h

Alfredo Häberli
“Precisión y poesía”

Foto Alfredo Häberli

Alfredo Häberli (Buenos Aires, 1964) és un referent del disseny industrial. Establert a Suïssa des d’adolescent, a principis dels noranta va fundar el seu estudi, MfGZ, a Zuric.

És el creador de més de vint botigues de la firma Camper i es va encarregar de l’interior complet de l’Ambaixada de Suïssa a Copenhaguen. Un dels seus projectes més importants va ser l’interior decoratiu de l’Hotel 25hours Zurich West, on va dissenyar més de seixanta peces, i ha exposat en el Museu Paul Klee de Berna.

Häberli és un dels dissenyadors més prestigiosos del món. Ell encarna la combinació contemporània entre el que és tradicional i el que és innovador a través del disseny, l’arquitectura i l’exposició. El Gran Premi de Disseny de Suïssa de 2014 va reconèixer la seva empremta cultural.

Lluis Clotet
“Dissenys propis”

Foto Lluis Clotet

Lluís Clotet (Barcelona, 1941) és arquitecte i professor universitari. Clotet és història del disseny del nostre país, creador actiu de les obres més representatives dels darrers cinquanta anys. El 2010 va rebre el Premi Nacional d’Arquitectura.

Va fundar l’Studio PER amb Pep Bonet, Cristian Cirici i Óscar Tusquets i als vuitanta es va associar amb Ignacio Paricio. Clotet també va ser soci fundador de la firma BD Ediciones de Diseño.

Ha estat guardonat amb el Lleó d’Or, el FAD d’Arquitectura, el Premi Nacional de Restauració, el Delta d’Or al millor disseny industrial, el premi Construmat a l’obra millor construïda, el Premi Nacional d’Arquitectura, el premi Década i el Premi Nacional d’Arquitectura de l’any 2010.

Auditori d’es Baluard
Museu d’Art Contemporani de Palma
Plaça de la Porta de Santa Catalina 10 07012 Palma